Kom langs

Maaltijd

Wat is het heerlijk als er een keertje voor je gekookt wordt! Je komt binnen in een sfeervolle, huiselijke ruimte en de tafels zijn al gedekt. Je kletst gezellig met vrienden die je misschien al jaren kent of je ontmoet juist nieuwe mensen. Elke twee weken komen er zo’n 40 à 50 bezoekers, soms wat minder of meer. Na een welkom en gebed voor de maaltijd, praat je verder met de anderen bij jou aan tafel. Ondertussen scheppen vrijwilligers het eten op en word je aan tafel bediend. Dat is nog eens luxe, alsof je uit eten bent! Maar je hoeft niet te reserveren en niet te betalen: de maaltijd is gratis.

Omdat sommige mensen toch graag wat geld willen geven voor Bijzonder Welkom, gaat er een potje rond waarin je een vrijwillige bijdrage kunt doen. Maar: het is écht vrijwillig, je hoeft niets te geven. Ook vrijwillig is de dienst na het eten: je mag blijven maar je mag ook naar huis na het eten.

 

Dienst

Na de maaltijd houden we een dienst, een christelijke viering. Of je nou nog nooit in een kerk geweest bent, er elke week komt of er nooit meer heen wilt – dat maakt niet uit. Bij ons ben je bijzonder welkom!

We zingen voor de jarigen en maken iemand het Zonnetje van de Week. We zingen christelijke liederen (wat is jouw favoriete nummer?) en luisteren naar een preek. Dat is een bemoedigende toespraak: wat zegt de Bijbel, Gods woord voor ons, over ons dagelijks leven? Het is trouwens niet alleen luisteren: je mag ook wat terugzeggen.

En we bidden, ook weer op de manier die bij jou past: je mag luisteren naar anderen die met God praten of je bidt zelf hardop. En als je graag wilt dat iemand samen met jou bidt voor iets persoonlijks (wat niet iedereen hoeft te horen), kan dat ook. Daar is na de dienst altijd ruimte voor.

 

Stephan bedient de beamer
Ruben en Wouter leiden de aanbidding

 

 

Informatie

Wanneer: de maaltijd is elke twee weken, in de oneven weken: kalenderweek 1, 3, 5 enzovoort.

Waar: in De Schenkerij, het gebouw van kinderboerderij De Proosdij. Adres: Proosdijweg 41*.

Hoe laat: rond 18:00 uur gaan we eten, inloop vanaf 17:30 uur.

*Let op: De Schenkerij is met de auto alleen bereikbaar vanaf de Proosdijerveldweg en dan de Floreslaan (aan de andere kant van de Floreslaan staan fietspaaltjes).